29/11/10 | By: studiopapagalo.gr

The Comic Art of Guillermo Forchino

Με μεγάλη μας χαρά δημιουργήσαμε το blogspot με τις δημιουργίες του Guillermo Forchino όπου όλοι οι φίλοι του μπορείτε να βρείτε σημαντικές πληροφορίες σχετικά με την καλλιτεχνική του πορεία.

Εκτός από ένα πλήθος φωτογραφιών που σας παραθέτουμε για την κάθε δημιουργία του, θα βρείτε τις μικρές ιστορίες που συνοδεύουν την κάθε μία από αυτές, videos και άλλο ανέκδοτο υλικό, το οποίο θα φροντίσουμε να εμπλουτίζεται συχνά.

Επιδίωξή μας είναι να δημιουργήσουμε μια κοινότητα των Ελλήνων fans του Guillermo Forchino μέσω της οποίας, ο καθένας θα μπορεί να ανταλλάσσει πληροφορίες και να μοιράζεται με άλλους το πάθος του για την τέχνη του.









Λίγα Λόγια για τον Guillermo Forchino.
Αργεντινός γλύπτης που τα τελευταία χρόνια ζει και εργάζεται στο Παρίσι όπου και συμμετέχει σε πολλές εκθέσεις. Από το 1980 επιλέγει τις ρητίνες για την κατασκευή των δημιουργιών του μια και είναι το πιο σύγχρονο υλικό που χρησιμοποιούν πλέον οι σημερινοί γλύπτες αντικαθιστώντας τον πηλό. Οι ρητίνες προσδίδουν μεγάλη πλαστικότητα στην κατασκευή και βάφονται χωρίς να αφήνουν πόρους.









Λίγα λόγια για την συλλογή “The Comic Art of Guillermo Forchino”.
Αποτελείται από οχήματα και άλλα μέσα μεταφοράς με μια κωμική διάσταση και απίστευτες λεπτομέρειες που κάθε μέρα μπορείτε να ανακαλύπτετε. Τελευταία προστέθηκαν στην συλλογή τα επαγγέλματα και οι χαρακτήρες καθώς επίσης και δισδιάστατοι πίνακες. Το πρόπλασμα κατασκευάζεται στο Παρίσι από τον Guillermo Forchino και στην συνέχεια αρχίζει στην Κίνα η αριθμημένη –πολλές φορές περιορισμένη- έκδοσή τους με την εποπτεία του ίδιου που συχνά ταξιδεύει γι αυτό το σκοπό.













Όλες του οι δημιουργίες προσφέρονται συσκευασμένες έτοιμες να προσφερθούν δώρο. Μέσα στην συσκευασία της κάθε δημιουργίας θα βρείτε booklet με την βιογραφία του γλύπτη, φωτογραφίες Polaroid από την συλλογή του καθώς επίσης και το πιστοποιητικό αυθεντικότητας, ενώ ένα καρτελάκι κρέμεται από τον σπάγκο της συσκευασίας με την ταυτότητα του προϊόντος.













Εκείνο όμως που χαρακτηρίζει περισσότερο τις δημιουργίες του Guillermo Forchino πέρα από την απόλυτη ποιότητα είναι οι απίστευτες λεπτομέρειες όπως π.χ. το κομμάτι γκαζόν που έχει απομείνει στον παπούτσι του Golfer, οι φυσικές τρίχες στα πόδια του τενίστα, τα λασπωμένα αυτοκίνητα και ένα σωρό άλλες που θα σας συναρπάσουν και θα σας αναγκάσουν να γίνετε ένας από τους επόμενους fan του.






Στην Ελλάδα τον διάσημο γλύπτη αντιπροσωπεύει το Studio Papagalo.

Είμαστε στην διάθεσή σας, προκειμένου να σας ενημερώσουμε αναλυτικότερα για την συλλογή του που είμαστε σίγουροι ότι θα σας ενθουσιάσει.

The
Web Team
STUDIO PAPAGALO